Slovenské destiláty zožali v Londýne zlato a striebro

Cenné kovy si zo Spojeného kráľovstva odniesla slovenská marhuľovica a borovička v podaní BVD.

Veľká výzva “za hranicami”

Slovensko má najlepšiu borovičku a marhuľovicu na svete! Na slávnostnom 50-tom ročníku prestížnej londýnskej súťaže International Wine and Spirits Competition bodovali aj naši. Spomedzi viac než 3000 hodnotených vzoriek z celého sveta zožala zlato marhuľovica, ktorej výrobcom je Bird Valley Distillery a taktiež sa najlepšie v kategórii destilátov na báze borievky umiestnila aj ich borovička. Ceremoniálny banket s odovzdávaním cien bude prebiehať 28. novembra 2019 v historickej londýnskej radnici Guildhall.

Úspech pre domácu scénu výrobcov destilátov.

“Je pre nás obrovskou cťou vyhrať takúto váženú súťaž! O to viac, že jedno z ocenení sme získali práve za našu unikátnu borovičku, ktorá je hrdou súčasťou slovenského tekutého dedičstva z Vtáčieho Údolia,” hovorí Ľubomír Flašík, majiteľ destilérky.
BVD alebo Bird Valley Distillery je slovenský výrobca ovocných destilátov, známy aj svojim bylinkovým počinom z júna minulého roku, kedy verejnosti predstavili prvý slovenský prémiový gin.

Odmena za roky driny

Ako to už býva, úspech neprichádza zo dňa na deň a predchádza mu množstvo úsilia, pričom inak to nie je ani v prípade BVD.  “Sme veľmi vďační, že sa nám ako jednému z najmenších slovenských výrobcov tak darí. Je to určite výsledkom toho, že nás baví čo robíme, a taktiež dodržiavania našich prísnych zásad pri výrobe. Používame len prvotriedne kúsky ovocia, ktoré sú všetky ručne zbierané a triedené. Všetky vyrobené destiláty nechávame odležať minimálne po dobu 12 mesiacov pred nafľašovaním, aby boli čo najjemnejšie. V neposlednom rade sa chceme poďakovať všetkým za pomoc a podporu v našej snahe o obrodu kvality alkoholických nápojov na Slovensku.”



Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published