Renesancia borovičky vo forme destilátu.

borovička destilat najlepšia borovička

Prvá slovenská borovička destilát, úplne bez liehu.

V aktuálnom trende malých výrobcov, ktorí skvalitňujú tradičné slovenské produkty, pokračuje aj BVD a tentokrát prišiel rad na borovičku.

Prvá slovenská borovička destilát

Diera na trhu

Niet pochýb o tom, že borovičku môžeme považovať za slovenský národný alkoholický nápoj, a že je neoddeliteľnou súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Donedávna však bolo možné na pultoch predajcov nájsť len liehovinu, ktorá bola vo väčšine prípadov dochucovaná a aromatizovaná. To poskytlo priestor na trhu spoločnosti Bird Valley Distillery, ktorá už niekoľko rokov vyrába kvalitné ovocné destiláty a radí sa medzi európsku špičku.

Dlhé roky úsilia a práce

“Registrovali sme silný dopyt zo strany konzumenta, ktorý vyústil do niekoľkomesačného procesu vývoja tejto borovičky, čo nám umožnili práve naše rozsiahle skúsenosti s výrobou ovocných destilátov.” - hovorí Ľubomír Flašík, majiteľ rodinnej destilérky.

Návrat ku tradíciám

“Borievky, ktoré používame na výrobu, sú ručne zbierané na pomedzí Gemera a Spiša, ktorý je historicky regiónom borovičky.” Zo zachovaných písomností je zrejmé, že borovička sa na Slovensku začala vyrábať začiatkom 19. storočia z bobúľ borievky obyčajnej a spolu s borievkovkým olejom je nám dnes známa ako súčasť prostriedkov prírodného liečiteľstva.

BVD Borovicka borievky

Svitá na lepšiu budúcnosť

“S veľkým záujmom sledujeme situáciu na slovenskom trhu, ktorého sme súčasťou a správanie bežného konzumenta. V posledných rokoch, predovšetkým vďaka väčšej uvedomelosti spotrebiteľov a ich následnom dopyte po kvalite zo Slovenska, vidíme nárast počtu malých výrobcov. Naše produkty sú čoraz lepšie, mnohé dokonca dokážu úspešne reprezentovať naše malé Slovensko aj v zahraničí. Ďakujeme!”



Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published