Slovensko má svoj prvý prémiový gin

Medzi krajiny, ktoré sa môžu pochváliť vlastným prémiovým ginom, sa konečne zaraďuje aj Slovensko so značkou Gin Gin.

Prvý slovenský prémiový gin

“Ginová vlna”

Celosvetový boom v segmente prémiových ginov sa odráža v počte novovzniknutých značiek, o čom vypovedajú čísla dokonca aj v krajinách, kde gin nie je tradičným nápojom. Slnečné Španielsko sa stalo v roku 2017 najvačším importérom ginu v Európe a ginová vlna spolu s koktejlovou kultúrou začínajú dominovať aj v stredoeurópskom regióne.

 Najlepsi slovensky gin borievky

Ťažká úloha

Slovenská destilérka stála pred veľkou výzvou, keďže každoročne súperia stovky výrobcov o pozornosť na trhu vývojom unikátnych receptúr v kombinácii s designom, ktorý dokáže zaujať.

Prvý slovenský prémiový gin

V utorok večer, 26. júna 2018 sa slovenská top gastro scéna stretla v bratislavskom Sky Bare, aby oslávila oficiálne uvedenie prvého slovenského prémiového ginu na trh.

“Gin Gin je vyvrcholením stáročnej tradície herbálnej medicíny v našom regióne a macerovania bylín a plodov s liečivými účinkami v podomácky vyrobených destilátoch” hovorí majiteľ značky Ľubomír Flašík. “Náš gin je úplne bez liehu, pričom na výrobu používame výlučne borievky pôvodom zo Slovenska a niekoľko desiatok bylín a plodov. Design vyobrazuje elegantnú kombináciu tradičnej slovenskej modrotlače a silnej baníckej histórie ťažby zlata a striebra na Slovensku.”

 

Martina Fedakova Gin Gin Sky BarSky Bar Gin GinSky Bar Gin GinSky Bar Gin Gin kvetSky Bar Gin Gin negroniPeter Gallik Sky Bar Gin GinDominik Tapušík Sky Bar Gin GinRobert Palik Gin Gin Sky Bar



Starší príspevok Novší príspevok


Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené